Siófok

Siófok

Siófok, a Balaton egyik legnépszerűbb üdülőközpontja

Ha június, akkor nyári szünet. Ha nyári szünet, akkor irány a Balaton! Iskolai táborral vagy nagyszülőkkel, szülőkkel, de hazánk legnagyobb tava mindig az egyik legjobb megoldás nyaralás céljából. Az első nyári hónap mindjárt egy fantasztikus kétnapos programmal indul, ugyanis június második hétvégéjén rendezik meg Siófokon a Nemzeti Regatta programot. Amatőr vitorlás pályaverseny, sárkányhajó verseny és kulturális események is várják az odalátogatókat.

Természetvédelem

Siófokról az emberek többségének általában a sekély víz és a fővároshoz való közelség jut eszébe, ami nem csoda, hiszen nem mindegy, mennyit autózunk vagy vonatozunk a gyerekekkel, ráadásul egészen kicsik esetében jobb a déli part az alacsony vízmélység miatt. Kamaszoknak a bulik, discok világa lehet vonzó, nyáron szabadtéri táncos helyek is várják őket. De Siófok nemcsak a napozásról és a bulizásról szól, kiemelt figyelmet fordítanak a természetvédelemre is. A Töreki Halastavak területe 1992 óta védett övezet. A 300 hektáros föld legfontosabb értéke a Cinege patak, amely Siófok környékén az egyetlen Balatonba torkolló, élővizet szállító vízfolyása. Siófoknál a sekély víz hamar felmelegszik, így akár már tavasszal is fürdőzhetnek a bátrabbak. Szálláshelyekben, ahogy a Balaton többi városánál sem, itt sincs hiány. Pénztárcánktól és alkatunktól függően választhatunk wellness részleggel rendelkező hoteleket, apartmanokat, magánházakat, de jól felszerelt kempingekben is pihenhetünk. A hazai gasztronómia fellendülése Siófok környékét sem hagyta hidegen, egyre több a minőségi vendéglátóhely, az ún. fine dining éttermek is egyre inkább terjeszkednek a Balaton térségébe is.

Programokban sincs hiány

Ha meguntuk a parton heverést, a kirándulásba is belefáradtunk, akkor érdemes szétnézni a siófoki programok között. Manapság már a színészek sem tartanak nyári szünetet, számos nyári fesztivál, balatoni színpad várja őket fellépni, így esténként nemcsak bulizhatunk, de nívós előadásokat is nézhetünk a csillagos, nyári éj alatt. Napközben pedig érdemes ellátogatni egy-egy múzeumba, ahol festményritkaságokat láthatunk, illetve betérhetünk az Ásványmúzeumba, ahol Magyarország legnagyobb és legszebb magángyűjteménye tekinthető meg.