3 napos bepillantás Barcelonába

Barcelónai látnivalók

A katalán főváros maga a csoda! Spanyolország második legnagyobb városa igazi metropolisz, 1.6 millió ember lakja, és számos kultúra, etnikum békésen megfér egymás mellett. De Barcelonába nem azért megy az ember, amiért Rómába vagy Athénba.

A pezsgés városa

Nem az ősrégi épületek, és a több ezer éves történelemre utaló jelek jellemzik, éppen ellenkezőleg, inkább a modernizmus és pezsgés vonzza a látogatókat! A barcelonai látnivalók a 20. századi avantgarde művészet bátor szárnypróbálgatásai, akár a magasan fekvő Joan Miró Múzeumra, vagy a Gaudí tervezte Güell Parkra gondolunk.

Barcelonai látnivalók

Gaudí neve egybeforrt a katalán kultúrával. A lakóházak közül kimagasló, befejezetlen Sagrada Família templomba bejutni nem egyszerű, hosszú sorba kell állni a bejáratnál, de megéri a látványért, ami odabent fogad bennünket. Gaudí művei közül talán a Casa Batlló a legismertebb. Képzeljünk el egy sima civil épületet a belváros szívében, amelynek homlokzata olyan, mintha csontokból lenne kirakva, mégis káprázatos művészeti alkotás. A sportrajongóknak, főleg, akik a fociért vannak oda, kihagyhatatlan a Camp Nou, az FC Barcelona stadionja, ami a világon a harmadik legnagyobb és persze az egyik legismertebb is. A művészet szerelmeseinek pedig kötelező program a Picasso Múzeum, ahol a múlt század egyik legnagyobb kubista mesterének több mint 3500 műve tekinthető meg.

Barcelona időjárása

Barcelonába utazni nemcsak a kulturális sokszínűségért, vagy a világhírű futballért érdemes. Ha már elfáradt a szemünk a sok nevezetesség látványában, akkor irány a Barceloneta Beach, a város tengerpartja, ahol bármelyik évszakban tudunk napozni.

Szerencsére nem kell feltétlenül megvárni a nyarat ahhoz, hogy ellátogassunk a katalán fővárosba. A téli időszakban is mesés a hely, fürdeni ugyan nem lehet a tengerben, de a 15 fok körüli hőmérsékletben jól felöltözve ki lehet ülni egy-egy teraszra kávézni, sütizni. Barcelona időjárása mediterrán, így extrém hidegre sosem kell készülni.

Irány a Barcelona!

A város egyik legszebb része a La Rambla. Ez a fákkal övezett sétálóutca maga a pezsgés, itt sosem áll meg az élet. A Rambláról nyílik Barcelona legszebb piaca, a La Boqueria, ahol hatalmas választék van friss zöldségből, gyümölcsből, halból és egyéb tengeri ételekből.

Barcelona felfedezéséhez ugyan több idő kell, de ha csak három napunk van egy hosszú hétvége alkalmából, mindenképp érdemes ellátogatni!