Dubai utazás átszállás nélkül

Dubai utazás átszállás nélkül

Kevés olyan nagyváros van a világon, amelyik kicsivel több, mint 25 év alatt olyan szintre fejlődött volna, mint Dubai. Budapestről ma már átszállás nélkül csodálhatjuk meg a Közel-Kelet legcsillogóbb városát.

Dubai története

Eleve nem túl régi maga a város sem, 1833-ban alapították, amikor a Maktoum család vezette. Dubai a 19. században igen hamar a halászat, gyöngyhalászat és a tengeri kereskedelem központja lett. A 20. századra teljesen kiépítették a kikötőjét, amely hatalmas hajóforgalmat bonyolított már az első időkben. A közelben lévő piac nagyjából 350 üzlettel rendelkezett, rengeteg látogató és üzletember fordult meg itt. Dubai lakossága a 20. század első felében elérte a húszezer főt, akiknek negyede külföldi volt. 1966-ban találtak először olajat a területen, az első olajból származó bevételt a város fejlesztésére fordították. A repülőtéren kiszélesítették a kifutópályákat, és megépítették a világ legnagyobb ember által készített kikötőjét.

A gyors fejlődésnek köszönhetően Dubai hamar a régió üzleti és turista központjává vált. Az Egyesült Arab Emírségek megalakulásával a mai modern Dubai emirátus 1971-ben jött létre. Az ezredfordulóhoz közelítve a város elérte, hogy az egyik legnagyobb nemzetközi turistacélponttá váljon. A magyarok közül is egyre többen látogatnak el a térségbe, akár csak pár napra is. Egy ideje a dubai utazás könnyebbé vált, hiszen átszállás nélkül eljuthatunk Budapestről a városba. A repülőjegyeket illetően számos utazás kupon közül választhatunk, így ma már nemcsak a tehetősek nézhetik meg, milyen a dubai időjárás, amikor itthon épp fagy van. A Közel-Keleten meglehetős melegre készülhetünk, nem kell sok ruhát bepakolni.

Dubai látnivalói

Dubai látnivalókból sem szenved hiányt, elég ha csak a modern építészetére gondolunk, ennek egyik kiemelkedő alakja a Deira Tower toronyház. Régebbi nevezetességekből sincs hiány. Az Al-Almadiyah Iskola ma az Oktatási Múzeumnak ad otthont, 1912-ben épült Dubai első nyilvános iskolájaként. Érdekessége, hogy felújítása során gipszet, korallt, kagylót, köveket és indiai szantálfát használtak. Esti kivilágításban különösen szép látvány a Jumeirah mecset, amely Dubai második legnagyobb és legszebb mecsete. A várost leginkább a Jumeirah Beachen található Burj Al-Arab toronyházzal azonosítják, amelyet 1999-ben adtak át, és a szárazföldtől 300 m-re épített mesterséges szigeten áll. A benne található szálloda csúcskategóriás, hétcsillagos minőségű, így megnézni érdemes, de nála jóval olcsóbb, viszont minőségi szállásokat is találhatunk a városban.