A tökéletes ajándék: masszázs kupon

A tökéletes ajándék masszázs kupon

Gondban lehet, akinek a barátai vagy rokonai közül valaki januárban ünnepli a születésnapját. Karácsonyra megvettük szeretteinknek, amire vágytak, ráadásul a pénztárcánk sem olyan vastag, így kimondottan nehéz az ajándékozás az év első hónapjában. Ilyenkor érdemes kihasználni a kuponoldalak adta lehetőségeket, hiszen így jóval olcsóbban hozzájuthatunk az áhított termékekhez és szolgáltatásokhoz.

Élményt ajándékba

Tárgyakat venni unalmas, főleg, ha olyan barátot, vagy családtagot kell megajándékozzunk, akinek tulajdonképpen mindene megvan, és könnyen lehet, hogy nem találjuk el az ízlését sem. Ellenben élményt adni ajándékba ennél sokkal hasznosabb és kreatívabb! Januárban pedig mi az, ami először eszünkbe jut az újévi fogadkozások hallatán? Hát persze, hogy az életmódváltás, az egészség. Ezért kiváló ötlet valamilyen egészséggel kapcsolatos kupont ajándékozni, ezzel nehezen lehet mellé lőni. Alapvetően mindenki szeretne odafigyelni az egészségére, szeretne változtatni, csak sokszor az első löket hiányzik. Egy masszázs kupon olyan odafigyelést tükröző meglepetés lehet, aminek a legtöbb ember örül, viszont magától nem költene rá. Vásárolhatunk szalonokba szóló masszázs kuponokat,  vagy hotelkuponokat, amelyeket wellness hétvége alkalmával is felhasználhatunk. Nászajándéknak tökéletes választás a páros masszázs.

Tanulmányok sokasága igazolja, hogy az érintésnek gyógyító ereje van. Természetesen ehhez a legjobb forrás az ember párja, családja, közeli barátai. Egy-egy öleléssel olyan mennyiségű hormon szabadul fel bennünk, amitől jobban érezzük magunkat, szebbnek látjuk a világot. A masszázs többek közt erre is jó megoldás, amellett, hogy egy gyógymasszőr szaktudásával ki tudja lazítani a megfáradt, stressztől begörcsölt izmokat.

A svédmasszázs eredete

Számtalan masszás fajta létezik, a legismertebb a svédmasszázs. Nem meglepő módon egy svéd emberről kapta a nevét, Pehr Henrik Ling vívó mester rendszerezte az addig ismert masszázsfogásokat, és egészítette ki tornagyakorlatokkal. 1813-ban alapította meg a Gyógytorna és Masszázsintézetet Stockholmban. A svédmasszázs elnevezés egy holland tudóstól ered, aki 1867-ben összefoglalta és kiadta addigi tanulmányait a megszerzett tapasztalatairól. A svédmasszázs ma ismert formáját egy berlini ortopédus fejlesztette ki, aki passzív ízületi kimozgatásokkal kombinálta az addigi mozgásszervi panaszokra kifejlesztett fogásokat.

Svédmasszázs Budapesten nagyon sok helyen található, de figyeljünk arra, hogy a gyógymasszőrnek hiteles képesítése legyen, mert a nem hozzáértők könnyen okozhatnak fájdalmakat. Fontos tudni, hogy a svédmasszázs fogások öt alapfogásból épülnek fel. Ezek a simítás, dörzsölés, gyúrás, ütögetés és a rezegtetés. Halk, megnyugtató zene mellett, olajokkal végezve az egyik legjobb ellazító, pihentető, ugyanakkor a testet frissítő módszer.