Sminkelj úgy, mint a profik!

Sminktrükkök profiktól!

Melyik nő ne emlékezne arra a pillanatra, amikor még csak nézte az édesanyját, amint rúzsozza magát vagy épp igyekszik a legtökéletesebben kihúzni a szemét? Aztán kezdő kamaszkorunkban elbújva próbáltuk ki anyu sminkcuccait, de persze mindig rájött, hogy valaki más is használta a szemceruzáját.

Sok kislány pedig körömlakkal rúzsozta a Barbie babák száját, amelyek ezután inkább hasonlítottak egy szomorú bohócra, mint trendi nőre. 13-14 évesen egy-egy iskolai buliba pedig már igyekeznek úgy sminkelni, mint a nagyok.

Sminktrükkök profiktól

Az idő előre haladtával a legtöbbünk rájön, melyek azok a sminktrükkök, amik a legjobban állnak az arcformánkhoz. Nem mindegy, hogy milyen a hajszínünk, a szemünk színe, szemeink milyen távolságban helyezkednek el egymástól, milyen ívű a szemöldökünk. Ezek mind befolyásolják a sminktechnikákat, amiket leginkább egy profi sminkestől tanulhatunk meg. Ha nincs időnk hosszú, hetekig, hónapokig tartó sminktanfolyamokra, érdemes kipróbálni a három órás, mini kurzusokat, ahol pl. MAC smink termékekkel dolgozhatunk, készíthetjük el a sminkünket.

A sminktanácsadáson 2-4 fős csoportokban lehet részt venni, így nagyobb odafigyelést kapunk a mesterektől. A szakemberek segítenek eligazodni a különféle termékek és eszközök világában, megmutatják a használatukat. Elmondják, melyik terméknek mennyi a szavatossági ideje, hiszen a lejártuk után már nem érdemes felkenni az arcunkra esetleges károsító hatásuk miatt. Külön megtanítanak a hétköznapi, szolidabb és az alkalmi sminkre is. Egy ilyen sminktanfolyamon pár óra alatt elsajátíthatod a sminkelés trükkjeit lépésről lépésre. Semmi más nem kell hozzá csak egy kis kézügyesség, de rutinnal hamar bele lehet jönni nagyobb kreativitás nélkül is.

Sminktanfolyam ajándékba

Ezentúl nem kell órákat próbálgasd a különböző színeket a szemhéjadon, rögtön tudni fogod, melyiket válaszd az aznapi ruhádhoz. Nem kell háromszor nekifutni a szemhéjtusnak, így nem megy el értékes idő a tükör előtt. Bulikba, esküvőkre is hamar el fogod készíteni a sminkedet. Ha pedig már nincs ajándék ötleted, mit adj szülinapjára a barátnődnek, ajándékozd meg egy három órás sminktanfolyammal, garantált lesz az öröm, ez biztos!