Mesés programok Egerben

Wellnesshétvége Egerben

Eger városa leginkább Gárdonyi Géza leghíresebb regényéből, az Egri csillagokból lehet ismerős mindenkinek. A történet szerint 1552-ben Dobó István várkapitány parancsnokságával a magyarok visszaverték a nagy török sereg támadását. Az ostrom alatt a teljesen leromlott várat kiváló olasz hadmérnökök tervei alapján a 16. század legvégén teljesen átépítették, de sajnos pár évvel később a törökök újra támadtak, három hetes ellenállás után a magyarok kénytelen voltak feladni.

Fedezd fel az egri látnivalókat!

Ezután a város sokáig az Oszmán Birodalom része volt, majd a 17. század vége felé a keresztény csapatok visszafoglalták, és a megkeresztelkedett török családok lettek Eger első lakói. Az egri Dobó tér ma már gyönyörű hely, ahol élmény sétálni, leülni egy kávéra akár bent, akár jobb időben kint a teraszokon. Az egri minaret Magyarország legmagasabb, és a volt Oszmán Birodalom legészakabbra fekvő minaretje, az egri fellegvárban pedig nagyot lehet sétálni. Naponta többször tartanak előadást korabeli jelmezbe bújva a Vár történetéről, a mese hallgatása közben lesétálhatunk a kínzó kamrákba is.

Wellness hétvége és borkóstolás Egerben

Ha már elég volt a történelemből, érdemes végigkóstolgatni az egri borvidéket. Mindjárt kezdhetjük az Egri Korona Borházzal. A wellness mellett betekintést nyerhetünk a nemzetközileg is sikeres borászat életébe, pár napot pedig kedvezményesen is eltölthetünk a szállás kuponok felhasználásával. Az egri borvidék leghíresebb helye a Szépasszony-völgy, ahol számos boros pince várja az odalátogatókat. Szabadtéri programok, koncertek és nem mellesleg finom ételek várják a vendégeket. Kis mozgás sem árt a jó borok és ételek fogyasztása mellett, a Bükk aljában kisvasutazhatunk, túrázhatunk, ősember korabeli barlangokba is ellátogathatunk. Ha pedig elfáradtunk a sok túra és kultúra mellett, érdemes Egerszalókig utazni, ahol nyáron a strandon, hidegebb időben pedig a termálvízben töltődhetünk fel. Eger nincs túl messze a főváros zajától, de épp olyan távolságra van, ahol már kicsit kikapcsolhatunk és hallgathatjuk az erdő madárzaját.