A Balaton télen is riviéra

A Balaton télen is riviéra

Most, hogy túl vagyunk a karácsony előtti hajtáson a munkahelyeken, túl az ünnepeken otthon, bejártuk a rokonságot, degeszre ettük magunkat mindenhol, és igazából egy perc nyugtunk sem volt, ideje elvonulni egy kicsit ténylegesen pihenni. Sokak szerint igazán csak külföldön lehet kikapcsolódni, mert ismeretlen a hely és sokszor a nyelv is. Emiatt viszont néha alig ismerjük a saját országunkat, pedig gyönyörű helyek vannak Magyarországon is. Belföldön utazni azért is jó, mert közel van, nem kell pénzt váltani, ráadásul a nyelv is ugyanaz. Aki nem szereti a téli sportokat vagy nem tud síelni, annak télen is ajánlott a Balaton térsége.

Utazzunk Belföldön!

Nyáron egyértelmű választás Közép-Európa legnagyobb tava, a Balaton. A téli időszakban azóta emelkedik a turisták száma, amióta elterjedtek a wellness hotelek. Az egyik leginkább közkedvelt balatoni célpont télen és nyáron egyaránt: Balatonalmádi. A Balaton észak-keleti partján fekvő kisvárosban jelenleg majdnem tízezren élnek, és a régészeti ásatások szerint már az ősidők óta lakott hely volt. A 15. századtól kezdve, mint szőlő adás-vételi helyszínről szóló latin nyelven írott levélben említik. A 19. századtól jelentős sportélet zajlott Almádiban, a galamblövészettől kezdve az úszó- és atlétika versenyeken át a teniszig számos mozgásfajta között lehetett választani.

Relaxáljunk a Balaton mellett!

Ha relaxálás, akkor wellness hétvége! Ha valaki nem szereti a jakuzziban való pihenést, vagy a szállodák forgatagát, azoknak kiváló szálláshelyek lehetnek a balatoni apartmanok, amelyek télen is lelkesen várják a látogatókat. Ha azt szeretnénk, hogy pár napig kiszolgáljanak, ne kelljen főzni, mosogatni, akkor irány a wellness, Almádiban pedig a Hunguest Hotel.  A szálloda kimagaslik a parton, távolról is mindenhonnan látszik, emiatt a szobákból csodálatosan szép panorámában gyönyörködhetünk éjjel-nappal. A balatonalmádi strandok közül a Wesselényi van a legközelebb a hotelhez, ahol hideg időben is el lehet időzni egy pohár forralt bort kortyolgatva. A bőséges étkezések után érdemes egy nagy sétát tenni a parton, a Balaton színei télen is lenyűgözőek. A karácsonyi kiköltekezés miatt nincs ok az elkeseredésre, a szállodákban majdnem mindig van wellness kupon akció, így a teljes ár feléért kényeztethetjük magunkat pár napon át.