Balaton régen és most

Siófok előszezonban

A május mindig fordulópont a Balaton életében. Nyáron utaznak a tóhoz a legtöbben, ami abból a szempontból érthető, hogy melegben lehet fürdőzni. Talán mindenki emlékezetében él a régi kép, ahogy zötykölődik a vonaton valamelyik városba, végre megérkezik, elfoglalja a szállását, aztán irány a part: a lángos, kukorica, sör, fagyi fogyasztás. Ma már nemcsak ezekről szól a Balaton-parti nyaralás, számtalan izgalmas programmal várják egész évben az odalátogatókat.

Siófok előszezonban

A balatoni régió egyik központja kétségkívül Siófok, amit a nyár fővárosának is neveznek. Egyik nagy előnye a fővárosiakra nézve, hogy viszonylag közel van, a kisgyermekesek pedig azért kedvelik, mert a déli parton sekélyebb a víz, így biztonságosabb a kicsik számára. A balatoni szállások igazán sokrétűek, a sok csillagos, medencés, vízi parkos szállodáktól kezdve, az igényes apartmanokon át az olcsóbb kempingekig minden megtalálható Siófokon is.

Az egyik legemblematikusabb épülete a Víztorony, amely a központban található. 2012-ben, építésének 100. évfordulóján újították fel teljes körűen. Különlegessége a belsejébe épített két panorámalift, ezekkel juthatunk fel a tetejére, ahonnan lélegzetelállító balatoni panoráma tárul elénk. A 45 méter magas építmény Gergely Jenő és Gut Árpád terve alapján készült és több szórakozási, kikapcsolódási lehetőség várja a vendégeit. Egyrészt a kilátás, aztán a Szentkirályi oxigén bár és a Panoráma kávézó. A legfelső rész ráadásul forog, így egy helyben ülve, kávézgatás közben van lehetőség a teljes körpanoráma megtekintésére. A Víztorony egész évben nyitva van, így nemcsak nyáron, bármikor érdemes egy kirándulást tenni oda és megnézni.

A wellness hétvégék mellett több idő eltöltésére is jó Siófok, hiszen a fiataloknak ott vannak a buli helyek, számos koncertet szerveznek a partra és a klubokba, a gyerekeknek a csúszdaparkok és színházi kalandok, a felnőtteknek pedig relaxáló élmények, kulturális programok és a környék felfedezése a kirándulóhelyeken keresztül. A legvonzóbb persze Siófok aranypartja. Egy esti séta a korzón, egy fagyi, egy pohár bor és máris teljes a kikapcsolódás. Vonattal, busszal vagy autóval az egyik legkönnyebben elérhető célpont, Siófokot májusban sem érdemes kihagyni.