Húsvéti vásár Schönbrunnban

Húsvéti vásár Schönbrunnban

Nyakunkon egy újabb ünnep, ráadásul idén először négy napos pihenésre készülhetünk Húsvétkor. 2017-től a nagypéntek is ünnepnapnak számít, így sokan aznap már nem dolgoznak. Négy nap nem túl hosszú idő, de arra bőven elég, hogy felfedezzünk egy nem túl távoli helyet. Húsvéti kavalkádot nemcsak itthon találunk, pár órányi vonatozással, vagy autózással eljuthatunk az osztrákokhoz. Bécs alapvetően az adventi vásáráról híres, pedig tavasszal is bővelkedik izgalmas programokban. A Schönbrunni kastély előtt pompás húsvéti vásárt tartanak április második feléig.

Az odalátogatók az egyik legromantikusabb ünnepi vásárként emlegetik, a barokk kastély illusztris látvány a 60 kiállítóval együtt, akik a sokféle kulináris élvezet mellett dekoratív húsvéti díszeket és osztrák kézműves munkákat is kínálnak a nézelődőknek. Tavasz lévén a szökőkutak medencéit újra feltöltötték, megnyitották a labirintus játszóteret, így gyerekekkel is érdemes kilátogatni, őket még húsvéti csokorkötés, tojásvadászat és a Gyermekmúzeum is várja. A böjt szabályainak valamelyest eleget téve a bécsi húsvéti vásárokban más a kínálat, mint Adventkor. Feltűnően több az édesség, a kolbászfélék inkább csak mutatóban vannak kitéve. Olyan jellegzetes ital, mint karácsonykor a forralt bor és a puncs sajnos nincs a tavaszi forgatagban, de több helyen van lehetőség ún. nyulas műhelyekbe ellátogatni, ahol marcipánból gyúrhatunk tojásokat, nyuszikat, bárányokat.

Zene füleinknek

Schönbrunn alapvetően a fantasztikus állatkertjéről híres, ha kint járunk, érdemes meglátogatni. A kint töltött hosszú hétvége alatt mindenképp teremtsünk lehetőséget a fülünk simogatására is. A Bécsi Filharmonikusok magas szintű koncertjeit hallgatva az ember visszamegy pár száz évvel ezelőttre. Számos világhírű énekes tette már tiszteletét koncertjeiken, így nem is kell messzire utazni, hogy hallhatatlan tehetségeket hallgassunk a langyos tavaszi estében.

Könnyű kijutás

A húsvéti programokra a vonat és az autó mellett buszos utazással is kijuthatunk. Pár óra alatt, nem is nagy összeg árán elmerülhetünk a bécsi forgatagban, a buszjegyen spórolva pedig marad pénz a méltán népszerű bécsi szeletre, ami a szakértők szerint Bécsben a legfinomabb.