Kikapcsolódás Zalakaroson

Zalakaros wellness

Pihenni nemcsak a nagyobb tavaknál lehet, a fővárostól távolabb, de még az országhatárokon belül is vannak olyan gyönyörű helyek, ahova érdemes elutazni. Ilyen pl. Zalakaros, amely a Nagykanizsai járás üdülővárosa. Népszerűségét termálfürdőjének köszönheti, szerencsére a híresen jó és hasznos magyar gyógyvíz arrafelé is megtalálható, ami nagyon sok turistát vonz belföldről és külföldről egyaránt.

Termálvizet 1962-ben találtak a településen, rá három évre pedig megnyílt a gyógyfürdő, melynek köszönhetően beindult az idegenforgalom, így gyors fejlődésnek indult a település infrastruktúrája. Zalakaros 1997-ben kapott városi rangot, népszerűsége állandó, annak ellenére, hogy a környező vidékeken megjelenő újabb fürdők komoly konkurenciát jelentenek. A Gránit Gyógy- és Termálfürdő nemzetközi hírű gyógy létesítmény. Vízösszetétele egyedülálló Európában, amely jelentős hatással van a krónikus nőgyógyászati betegségekre, a fogágy megbetegedésére mozgásszervi panaszokra, mint a gyulladásos ízületi betegségek, sebészeti beavatkozás rehabilitációjára és bőrgyógyászati problémák kezelésére.

Zalakaroson élmény a fürdés

A gyógymedencék mellett Zalakaroson az élményfürdők száma is jelentős, világszintű csúszdaparkok várják a kikapcsolódni vágyó családokat, ott biztosan nem fog unatkozni a gyerek, ha csak egy wellness hétvégére megyünk le, akár a nyári szünet alatt hosszabb időre. Szállásokat érdemes kuponos akció keretén belül foglalni, így majdnem az ár felét megspórolhatjuk.

Két keréken a Balaton körül

Azért Zalakaros nem a világvége, a Balaton nyugati csücske nincs olyan messze a várostól, így ha eleget ázott az ember a fürdőkben, jó ötlet lehet kipróbálni a Balatont idén biciklivel. A Balaton 2002-ben vált teljesen körbebiciklizhetővé 201,9 km hosszúságban, amelyből az önálló kerékpárút 95,1 km. Egyre több a biciklis szállás, pihenőhely, szerviz és számos kerékpárbolt is nyílt a Balaton környékén. A legjobb megoldás az, ha autóval vagy vonattal megyünk a Balaton egyik városába, és ott ülünk fel a biciklinkre. Letekerni odáig elég veszélyes, hiszen nincs bicikli út, a forgalmas autóúton kell haladni. Az úton élelmet nem éri meg cipelni, számos büfé, étterem várja a Balatont körbetekerő sportolókat.